Friday, December 31, 2010

The Strokes - What Ever Happened? (Marie Antoinette)

It's crazy right? to love someone who's hurt you. it's even crazier to think that someone who hurt you, loves you!

Thursday, December 30, 2010

Congrats to Malaysian Team!

Tidak perlu ribut-ribut.
Malaysia atau Indonesia.
Kita kan sama.
Serumpun.
Sama-sama suka vintage. 
Sama-sama suka makan rendang.
Sama-sama suka makan mee SEDAP. 
Juga sama-sama guna leser masa perlawanan bola sepak! HAHAHAH! 
Apa apa pon, tahniah pada team Malaysia.. 
Anda memang BEST.

WALAWEHHHH!

Wednesday, December 29, 2010

  
Pins And Needles
Billy Talent


Never understood how she could,
Mean so little to so many
Why does she mean everything to me?

Is it worth the pain, with no one to blame?
For all of my insecurities
How did I ever let you go?

Questioning her good intention
Jealousy's a bad invention
When you push on glass, it's bound to break

Even when she was defensive,
It just gave me more incentive
The more you squeeze, the more it slips away

I never walked so far on a lonely street
With no-one there for me
Is it worth the pain, with no one to blame?
For all of my insecurities
How did I ever let you go?

Accept this confession! ...I'm walking on pins and needles
You're not my possession! ...I'm walking on pins and needles
My conscience is vicious! ...I'm walking on pins and needles
And I'm begging forgiveness! ...I'm walking on pins and needles

I never walked so far on a lonely street,
With no one there for me
It took too long to see her in misery
And now it's clear to me

That it's worth the pain, always take the blame
For all your own insecurities
How did I ever let you go? 

 "I hate how I can relate to this song so much...
This song helped me realize, hey, just smile, and be ok with it.
Its always been the small things that got to me.
Just, got to get around to accepting things how they are, and moving forward with him. 
They're worth the pain. 
Not losing him is well worth it"

It's ur birthday hun!


HAPPY 19TH BIRTHDAY MY LIL'SIS!
IT'S UR BIRTHDAY..YAYYY~
I JUST WANNA WISH BEST OF LUCK!
MAY ALLAH BLESS U.. 
MAY HAVE A BLESS LIFE..
 DON'T BE NOTTY LIKE ME :P
I U


Tuesday, December 28, 2010



" HIDUP SEMEMANGNYA PENUH DENGAN CABARAN.. 
JADI MENGAPA PERLU TAKUT MENGHADAPINYA? ''

Wednesday, December 22, 2010

"If a bunch of guys are calling me a Bitch, I know I must be hitting a nerve, if they start calling me a Heartless Bitch, I know I've got them running scared, but the best part is when they call me a Cold, Heartless Bitch, because they know I am someone they will never be able to subjugate."

Having been fucked 
is no excuse 
for being fucked up!

╭∩╮(︶ε︶メ)╭∩╮

Tuesday, December 21, 2010

Joan Osborne - One Of Us



Lagu ni berhantu buat aku. tapi maksud dia tak bagus. 
aku dengar je.

DENGAN SIAPA SIAPA PON AKU  TAK PERCAYA LAGI!

PERGI MATI SEMUANYA!

MAMPOS!

Wednesday, December 15, 2010

Must Buy! Must Have! Urghhh..

 Is there anyone out there can buy me this book? :(
Buku yg sangat interesting, and aku sgt interested utk memilikinya. Tapi nk beli pk 2,3x sebab mahal lah.. Dah boleh beli lg 2 buah novel fiction.. Tapi mcm nak beli jgk! Urghhh! Buku budak2 baca je pon.. Dapat baca sikit je td.. Camni la gamaknya kalau dah menyinggah ke bookstore. Aku xboleh tahan.. Sume buku rasa ingin memilikinya..hahaha.. Keje kt bookstore je lah cmni..
Oleh sebab belum lg dapat memilikinya, baca review sudah!

Tuesday, December 14, 2010

Malam tadi aku mimpi sg besar kena serang dengan virus T. 
Alaa..virus dalam game resident evil tu.. takut gila!
Hampir semua orang jadi zombie.. 
Terasa aku ni macam leon pula..hahaha..

Monday, December 13, 2010

Divided

Go downtown to catch the early movie.The shows are cheaper.They don't mind if you put your feet up She's out on the highway.She's got a homemade sign it says.Go ahead try to figure out.What my future looks like.I don't want to live my life like a story.Always thinkin I could've been something.Don't run along side and control me.Just film away and let me be.At ease I, I feel fine.I'll move on, I go on.There's something so divided.Don't worry about me I'll be fine.Don't live your life for me or for anyone.Live your life as if you're one.Live your life as if you're one.And find quiet, it's awful quiet.How can you be mad we just got started?.I want to shave my head.Lie in bed all day long.How can you be mad we just got started?.Live your life as if you're one.At ease I, I feel fine.I'll go on, I move on.Don't live your life like a movie.Always thinkin you could've been something.Don't live your life for me or for anyone.You live your life as if you're one.You live your life as if you're one.Find quiet it's awful quiet.Find quiet.

Saturday, December 11, 2010

Dugaanya

Gua sakit hati...Gua sedih gila!!! Lepas satu benda, satu benda lagi jadi... Dugaan, suma ni dugaan... Aku tak marahkan Pencipta pun sebab bagi aku dugaan ni (sape la aku ni, sekali kena petir je kojol), cuma aku dah penat... penat nak melayan perasaan aku, penat nak layan masalah aku...

So, what should I do? Just go on with my life ler... Ko sakit ati macam mana pun, ko sedih macam mana pun, ko tetap masih bernafas esok kalau belum lagi sampai ajal ko. Orang cakap mati je penyelesaian masalah...tapi aku cakap, sampai lepas mati pun akan ada masalah lagi. Masalah dalam kubur, masalah time akhirat, masalah dalam neraka.... Oh~~~ Indahnya hidup ini...


Friday, December 10, 2010

BLACK MATH by THE WHITE STRIPES




Don't you think that I'm bound to react now?
Well, my fingers are definitely turning to black now
Yeah, well maybe I'll put my love on ice
Teach myself, maybe that'll be nice
Yeah

My books are sitting at the top of the stack now
The longer words are really breaking my back now
Maybe I'll learn to understand
Drawing a square with a pencil in hand, yeah

Ah,ah,ah,ah,ah
Ah,ah,ah,ah,ah

Mathematically turning the page
Unequivocally showing my age
I'm practically center stage
Undeniably earning your wage
Well maybe I'll put my love on ice
And teach myself, maybe that'll be nice, yeah

Listen master, can you answer a question?
Is it the fingers, or the brain
that you're teaching A lesson?
I can't tell you how proud I am
I'm writing down things that I don't understand
Well, maybe I'll put my love on ice
And teach myself, maybe that'll be nice

Yeah,yeah,yeah

BLACK MATH! 

peh,tajuknye pn da agak misteri bg aku.
bunyi nye mcm matapelajaran matematik yg jahat.
haha.
bg aku lagu ni unik dari band yg sgt bagus.
bagi aku,white stripes ni terbaek
dalam genre mereka.
mengagumkan bila sebuah band yg
hanya terdiri drpd 2 org pemuzik
boleh menghasilkn satu persembahan yg memukau.

ok2,berkenaan dgn lagu,bg aku
jack menceritakan tentang
perjalanan sesuatu pembelajaran.
ok,contohnye,
jack belajar bermain gitar,
tapi dia susah sgt nk paham pe yg guru dia ajar,
jadi,dia pn ckp lebih kurang mcm ni:
"ah,fuck rr..!! xpaham aku! baek aku blaja sendiri, dgn cara aku sendiri"

kalo nk tgk live act terbaek dorang

enjoy.

Tuesday, December 7, 2010

-.-

Perasaan yg tak dapat dibendung..

That horrible feeling called shame.

知道羞愧和知道什么时候停止

When we feel guilt, it's about something we did.
When we feel shame, it's about who we are.

Shame comes from being taught that we are worthless or bad or something similar.

It comes in childhood from adults who say things like:

    "You'll never amount to anything!"
    "You are worthless!"
    "I wish you were never born!"
    "Shame on you!"

People who are shamed have to live in the same world as all the rest of us but they have to live in it with the deep-down conviction that they are worthless.

People who've been deeply shamed need to be fully loved and accepted and valued! 

Urghhhh...

NO..
SHAME ON ME!!

Sunday, December 5, 2010

*Sighh*

Sigh is BORED!

I'm BORED!

Me too..

Now wut??

I dunno..

I'm BORED!

Entertain me..

Things could always be worst..

Please..entertain me..

I'm BORED!

BORED??

Is there any cure??

I'm BORED of being BORED!

I'm so BORED..

Hey you!

You, Wuts up!

I'm just BORED!

Can u just come and help me pls??

BORED of Boredom??

Ok now ur startin to BORED me..

Boring :|

YEAHHHH! IM BORED!

Friday, December 3, 2010

Rasa rindu yg sgt rindu

Pernah rindu, rindu sangat sampai menangis?
Aku baru je.

Everytime teringatkan arwah atok, rindu, sampai nangis.
Satu je aku doa pd Allah... I want to see him in my dream
I want to talk to him. mengadu and share tentang setiap yangg tak sempat aku share.

I want to see his face. I want to hear his voice...kata kata nasihat dia, lenggok bahasanya yg lembut tp tegas.
Macam mana nak let go feelings ni.

Redha...mmg dah lama redha yang dia dah takde.
Tapi rindu sangat. Bila rindu tu datang, rasa susah nak handle...kat mana mana pun boleh menangis. Maybe sabab I wasn't ready masa dia pergi. Tak sangka langsung dia akan pergi secepat tu.

Petang tu balik dari collage aku sempat lepak borak borak dengan dia kat luar umah. Dia nampak relex abis!

Steady je.. "bru balik ke yang..." atok tanya..

Sampai skang ternyiang nyiang ayat tu dalam otak aku :'(
Malam tu, lepas magrib aku tinjau dia dlm bilik. Dia tengah duduk atas katil..urut urut dada. Aku pergi dekat dia, tanya.. "kenapa tok? sakit dada ke? meh kakngah urutkan..jap ambik minyak.." Sambil keluar ambil minyak aku bagitau wan, yang atok lain macam je..dia sakit dada.. Wan relex relex je sebab maybe dah biasa kot. Masa aku urut dada atok, aku dah macam tak sedap hati.

Aku keluar bilik balik bagitau maksu aku.. "atok lain mcm je..dia sakit dada..dada die mcm berombak..jom la bawak pergi hospital, check.." Then dorang pun bawak atok pergi hospital..tapi aku tak ikot..

Tu last aku dengan atok..........

Esok, pagi pagi wan dengan maksu pergi hospital bawak breakfast semua untuk atok.. Nak melawat katanya.. Aku tak ikot jugak.. Melepak sorang jaga rumah.. 

Tiba tiba, maksu call.. And that was it!

I heard she was crying telling me atok was no longer with us.

Dunia gelap tiba tiba.

Aku hope sangat semua tu mimpi or it was a joke.

But it wasn't.

Sebenarnya dia dah meninggal pagi tu lagi.. Tapi hospital langsung tak inform! Cibai!
Mama call aku suruh siapkn apa apa yang patut di rumah.. Dah la sorang, sambil buat kerja sambil meraung..

Aku memang sangat, sangat, sangat manja dengan atok.. Aku duduk dengan atok dari kecil.. Atok memang sangat manjakan aku.. Kalau aku kena pukul dengan abah, atok lah halang.. Kalau kena bebel dengan mama, atok bawak aku lepak lepak kt luar..

He's my hero!

I Really Miss U Atok!

Last melawat kubur atok last fasting month berdua dengan boy.. 

Skali lagi aku berdoa semoga atok datang dalam mimpi.

Ya Allah perkenankan lah doa hari Jumaat ni.

Amin. 



Thursday, December 2, 2010

 I Said Im Happy!
What More Do You Want??