Friday, December 3, 2010

Rasa rindu yg sgt rindu

Pernah rindu, rindu sangat sampai menangis?
Aku baru je.

Everytime teringatkan arwah atok, rindu, sampai nangis.
Satu je aku doa pd Allah... I want to see him in my dream
I want to talk to him. mengadu and share tentang setiap yangg tak sempat aku share.

I want to see his face. I want to hear his voice...kata kata nasihat dia, lenggok bahasanya yg lembut tp tegas.
Macam mana nak let go feelings ni.

Redha...mmg dah lama redha yang dia dah takde.
Tapi rindu sangat. Bila rindu tu datang, rasa susah nak handle...kat mana mana pun boleh menangis. Maybe sabab I wasn't ready masa dia pergi. Tak sangka langsung dia akan pergi secepat tu.

Petang tu balik dari collage aku sempat lepak borak borak dengan dia kat luar umah. Dia nampak relex abis!

Steady je.. "bru balik ke yang..." atok tanya..

Sampai skang ternyiang nyiang ayat tu dalam otak aku :'(
Malam tu, lepas magrib aku tinjau dia dlm bilik. Dia tengah duduk atas katil..urut urut dada. Aku pergi dekat dia, tanya.. "kenapa tok? sakit dada ke? meh kakngah urutkan..jap ambik minyak.." Sambil keluar ambil minyak aku bagitau wan, yang atok lain macam je..dia sakit dada.. Wan relex relex je sebab maybe dah biasa kot. Masa aku urut dada atok, aku dah macam tak sedap hati.

Aku keluar bilik balik bagitau maksu aku.. "atok lain mcm je..dia sakit dada..dada die mcm berombak..jom la bawak pergi hospital, check.." Then dorang pun bawak atok pergi hospital..tapi aku tak ikot..

Tu last aku dengan atok..........

Esok, pagi pagi wan dengan maksu pergi hospital bawak breakfast semua untuk atok.. Nak melawat katanya.. Aku tak ikot jugak.. Melepak sorang jaga rumah.. 

Tiba tiba, maksu call.. And that was it!

I heard she was crying telling me atok was no longer with us.

Dunia gelap tiba tiba.

Aku hope sangat semua tu mimpi or it was a joke.

But it wasn't.

Sebenarnya dia dah meninggal pagi tu lagi.. Tapi hospital langsung tak inform! Cibai!
Mama call aku suruh siapkn apa apa yang patut di rumah.. Dah la sorang, sambil buat kerja sambil meraung..

Aku memang sangat, sangat, sangat manja dengan atok.. Aku duduk dengan atok dari kecil.. Atok memang sangat manjakan aku.. Kalau aku kena pukul dengan abah, atok lah halang.. Kalau kena bebel dengan mama, atok bawak aku lepak lepak kt luar..

He's my hero!

I Really Miss U Atok!

Last melawat kubur atok last fasting month berdua dengan boy.. 

Skali lagi aku berdoa semoga atok datang dalam mimpi.

Ya Allah perkenankan lah doa hari Jumaat ni.

Amin. 



No comments: