Tuesday, December 18, 2012

Aku jatuh cinta sama itu Beto Kusyairy, again and again and again and again ❤

Wednesday, December 12, 2012

Kula Shaker - Govinda



inzal
It's not easy to be me.

Monday, December 10, 2012

Friday, December 7, 2012

...dan jin jin kafir itu pun menjulang kemenanganya lagi. tolong keluar dan jangan jadi peminat aku lagi. aku dah penat.

hoi hati! kau tengah rasa apa ni?

Wednesday, December 5, 2012

Saturday, November 24, 2012

Tiga kata.

Kita bercakap, bertukar cerita.
Kami berjalan, mendapatkan pemandangan yang lebih luas.
Yang kita lakukan, kita sendiri tahu apa yang baik.

Kehidupan.

Rindu.

Jarak.

Tiga perkataan, hanya boleh dirasai tetapi sukar untuk difahami.

Memang susah bercinta jarak jauh.
Aku hanya perlu yakin dan kuat.

"When you miss someone but you don't know how to make that feeling disappear."

Monday, November 12, 2012

121112

Pagi pagi buta dah macam cilaka. aku bencilah bila kenangkan pasal benda benda halus ni.

penat.

Wednesday, November 7, 2012

Fakta pada anak ke-2 dalam keluarga.

- Member aku post ni kat wall facebook aku. Meh aku share.

ANAK MANJA EMAK ♥
sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. ^^

- yang ni tak betul. sebab i'm such a black sheep in a family :(

ANAK DEGIL
Anak kedua dikatakan lebih
degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia aje yg betul.dlm ramai-ramai adik beradik dia aje yg KETEGAQ.kemahuan dia kuat.kalau buat sesuatu sungguh-sungguh.kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berap
a jalan.

TAK PANDAI PUJUK
memang anak no 2 ni dia tak pandai pujuk makwe or pakwe dia. (ciannn)

BERCINTA
dia kalau bercinta, sangat setia.sanggup berkorban. :D

HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang.kalau
hitam, hitam lah kalau putih, putih lah.degil tak boleh toleransi.

HATI
Anak no 2 ni juga nampak aje keras.tp hati dia lembut.SATU lagi pe'el dia.dia tak boleh ditegur.

BERDIKARI
Very independent.memang betul.tp kalau terlebih independent pun payah.mudah bergaul.very take care.

ARAHAN
Anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan.dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja ngan orang.

PEMAAF & CARING
tidak dinafikan anak no 2 ni pun pemaaf dan caring.TAPI awas jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham saje lah.

PAKAIAN
Nak semua up to date.semua nak kemas.


- tapi yang lain tu semuanya boleh di katakan betul. hiks! caring okay. kau ada?

Tuesday, November 6, 2012

Paranormal?

Aku seorang. dan aku memang biasa keseorangan. tapi hari ni dan malam ni macam babi rasanya. tadi siang kat office dia main tarik tarik rambut aku. baru ni tadi dia nak ajak aku main guli pulak. aku pasang lagu raihan kuat kuat. lepas tu orang sebelah main seret seret kerusi. aku tak takut. tapi aku rasa macam seram. babilah.

momoe, mana ang ni? cepat la mai....

The Horrors - Draw Japan


Mood hari Selasa.

Monday, November 5, 2012

Ketiga.

Nak 

ada

sepuluh

juta

dalam 

akaun

cimb  

atau

public

bank

secara

ajaibnya.

ni boleh kira azam tahun depan jugak ke? merepek much!

Aku kuat.

Tiap hari bisik sama hati.

aku kuat. aku kuat. aku kuat.

dunia ni memang kejam. kau pergi mana corok dunia pun kau tetap kena harung benda kejam ni juga. kau kata kau nak jadi kuat. tapi bila tuhan uji kau dah patah semangat. putus asa. protes. nak bunuh diri. tekup muka guna bantal, menangis. tuhan bukan tak nak dengar. bukan tak nak layan. dia nak uji. kau punya semangat kuat ke tidak. kalau nak berjaya kenalah usaha. orang jual dadah pun usaha nak ambil stok. nak packing kecil kecil. nak edar. kalau jatuh jangan risau. orang sekeliling kau ada. bantu kau. angkat kau kalau kau jatuh. papah kau kalau kau tak larat. aku pun ada. aku mampu. aku kuat. jangan risau. pagang tangan aku. kita jalan sama sama. aku tak pergi jauh.

kita kena sama sama kuat!

Saturday, November 3, 2012

Aku perlukan idea. tak kisahlah celaka atau bahagia. 
asal logik dan di luar kotak pemikiran aku.

sekarang!

Friday, November 2, 2012

Buat anonymous kiri.

Bukan niat aku nak bagi kau penat. bukan niat aku nak bagi kau kerja lebih masa. aku masih lagi dalam usaha dan perlu masa untuk perbetul diri. tak lama je lagi. nanti kau rehat lebih. aku bagi anonymous yang kanan pula bekerja lebih masa.

aku janji :)

Menghitung.

Tak sabar nak jumpa "buah hati sekali sekala ketemu."

lagi sepuluh hari.

Talam dua muka.

Depan kami lain. belakang kami lain. jijik aku tengok perangai kau ni lah orang tua. this is what we called melayu bodoh! aku kasihan dengan kau sebenarnya.

:(

Thursday, November 1, 2012

Kedua.

Aku nak kekal bekerja di tempat yang bagi aku rezeki sekarang. dah lima bulan aku di sini. memang aku seronok belajar sesuatu yang baru. tekanan bekerja? mana mana tempat bekerja pun ada tekanan. semoga aku kekal di sini.

Wednesday, October 31, 2012

Pertama.

Dah dekat hujung tahun kan? dah boleh buat azam kan? okay, kali ni aku nak bagitau azam aku sikit sikit. untuk azam aku yang pertama, aku KENA mula berhenti merokok! not just rokok, daun herba tu juga. bf aku dah mula bagi bagi hint kat aku suruh berhenti. and dia sendiri cakap, start tahun depan dia nak stop ambil dam. best of luck to you sayang. we both try our best okay :)

Tuesday, October 30, 2012

Busuk hati.

Aku sebenarnya tak berapa pasti dengan perasaan aku ni. sepatutnya aku tak perlu ambil peduli. tapi bila dah tahu cerita ni dengan tak sengaja, kadangkala buat aku terfikir dengan tidak sengaja. bekas kekasih selama empat tahun bersama dah bertunang raya haji lepas dengan orang yang merampas dia dari aku. aku tak kisah sebenarnya. tapi hati busuk aku menyatakan yang harap mereka tak kan bersama. entahlah. aku sepatutnya bersyukur dengan pemberian manusia yang jauh lagi baik dari yang pernah aku dapat. 

perasaan busuk hati, please go away!

Thursday, October 25, 2012

Inzal.

Tajuk macam nakarom. sebenarnya aku tengah menghitung waktu nak balik. kat office ni ada beberapa ketul manusia je. yang lain semua sibuk ambil halfday. yang tak pasti bangsa cina pun sibuk amik halfday. entah. hujan lebat. kepala berat. aku homesick gila nak balik seremban. aku dah terbayang rendang daging mak aku masak. makan dengan lemang. inzal sial.
Esok raya haji? aku pakai baju tahun tahun lepas je. baju raya aidilfitri hari tu pun aku tak pakai lagi sebab besar. yang baru cuma kamera je. hamek, wide tak wide. jangan nak bergaya sangat lah. aku raya sehari je.

Wednesday, October 24, 2012

Dream.

Bila nak menunggu waktu tu tiba, lambat. tapi bila waktunya dah tiba, cepat berlalu. aku nak kau setiap hari. peluk kau setiap pagi. cium kau setiap malam. dan melihat kau hadapi tua depan mata aku sendiri. bila kita boleh hidup bersama, sayang?

Sunday, October 21, 2012

Ahad yang basah.

Musim hujan ni, kalau tak rajinkan diri sendiri memang satu kerja pun tak jadi. selagi bermalas malasan nak bangun pagi selagi tu satu benda pun tak jadi. langit pagi sampai petang sama warna tak berubah. aku sebenarnya baru lepas bangun dari di ulit mimpi.

oh ye. budak tu kata mak dia nak datang merisik tahun depan. ni aku tak mimpi. teruja sial.

Saturday, October 20, 2012

Ujikaji Lomo Merah.



















Sungai Petani, Kedah
29 September 2012

Guris.

Ku percaya padamu
Menghulurkanmu
Oh tanganku

Ku percaya padamu
Ku turutimu
Oh hendakmu

Kau mengkhianati aku
Kau permainkan perasaanku
Kau menikam dan meludahku
Kau dekatkan
Warnamu

Sendiriku menangis
Menangis dalam kekecewaan
Ku sendiri
Menangisku ku menangis
Menangis dalam keseorangan

Sendiriku pelajari
Pengalaman hidup sendiri
Ku sendiri
Relakan relakan
Agarku mampu berdiri sendirian

Adele - Chasing Pavements


:'(

Sialan.

Hidup ini kadangkala tak selalunya indah seperti yang kita jangka. memang kita yang aturkan. tapi kalau yang diaturkan tak ditentukan takdir, musnah juga. terima kasih untuk rasa ini.

hidup tetap sial!

Friday, October 19, 2012

Quarantine

I am still under quarantine where my doctor not allowed me to going anywhere because of my high infection fever.

i'm bored.

Wednesday, October 17, 2012

Pulang membawa sakit.

Disana - aku merasai enak dan bahagianya bersama teman yang aku angkatkan mereka istimewa dalam lingkungan hati aku. Bandung seolah olah sentiasa mahu bermesra bersama aku. udaranya dingin, kotanya sibuk tetapi masih lagi aman. seisi alamnya sentiasa senyum membuatkan aku jatuh cinta untuk kesana lagi.



































disini - aku merindui kegiatan lima hari emapat malam yang dilakukan bersama teman disana. tetapi aku masih lagi sempat membawa pulang sedikit kenangan serta sakit yang kuat.