Saturday, August 11, 2012

Sepuluh hari bulan lapan.

My mourn day. tekanan, penat, sakit hati, sakit kepala, bosan, lapar, semua rasa ada. life kat tempat kerja so far so good. everyone was cooperate to help me since i have zero experience with what i've done now. thanks to them. just semalam baru terasa tekanan yang agak high level sikit. ceritanya, aku tak puas hati dengan architect. sebab depa belajaq tinggi, tapi noob. aku bukan spesis yang suka suka tak puas hati dengan orang. kalau tak ada masalah dari kau, so tak ada lah masalah timbul kat aku. i'm still new, yes i knew it! but it doesn't mean i have nothing to do with my job! i have brain, and i can think about it! bab kerja, aku serius! kerja aku senang je. drafting any services for house plan. ye, senang je. senang kalau output yang aku dapat dari mereka yang senang buat kerja. jadi susah bila output tu lari dari apa yang di kehendaki. fine.. you're an architect, so depends on you!

aku design untuk aircond services je. bodoh bodoh je. tapi lagi bodoh bila aku dah reject design kau last 2 weeks, then bila pulangkan balik, aku dapat benda yang sama. takde perubahan pun? langsung takde! aku dah comment apa yang perlu ada, apa yang aku request, blablabla. but nothing! 'hey warga architect, anda anda buat apa kat dalam office tu? goyang telo? goyang nenen?' benda nak submit next wednesday okay, next week! and this monday aku ada meeting and have to show some progress. apa aku nak jawab kalau tak setel lagi? mati!

kalau dah 3 orang senior designer dok keliling aku try to solve my problem, tapi tak dapat dapat jugak nak solve, aku apatah lagi? tension betei! berejam mengadap benda yang sama sebab nak cari tempat untuk letak outdoor aircond je. macam bodoh je kan? benda relex je sebenarnya. tapi kalau architect design benda yang mengarut, aku boleh sentiasa mencarut bila buat kerja ni.

terms & condition

rumah 4 tingkat. kalau 1 level je dah pakai 3 indoor aircond, outdoor pun kena lah 3. kalau dalam 1 rumah pakai 8 aircond, mati aku nak cari tempat letak outdoor-nya. paip tak sampai ye abang abang dan kakak kakak architect sekelian. we limit it to 50 meter only from indoor aircond to outdoor. every house level their height is 3.5 meter. habis tak kan saliran nya lurus je? tak dak kona kona? ok la, level 2, 3, 4 boleh letak outdoor aircond-nya kt roof. kemas and nice. setel! level 1? kalau aku letak kat void tak boleh, kt pavilion tak boleh, kat balcony tak boleh, kat car porch memang lagi tak la, habis nak letak tang mana? kat punggung ang ka cek? that's why hari tu aku dah reject with comment suruh kau ubah design rumah tu and buat 1 place yang necessary to put this stuff. but what have you gave to me? tahi!

okay, synopsis-nya, i was given a task for 50 acres project. it's a 4 levels of luxury house. location project-damansara perdana, depan condo aku ni je. wkwkwkw.. company where i'm working now is a mechanical & engineering company. and i'm doing for aircond services. simple.

my background, graphic designing, administration clerk. that's all! i have nothing to do with autocad software. i just know photoshop, illustrator, in design and microsoft office. now, more than 2 months i'm working there, and i've learned a lot! i can say that i'm a fast learner person. siap highlight gitew.. learn about autocad, 2-3 weeks to gain proficiency. basic about all the services - sanitary, fire protection, hot & cold water, aircond, 1 month till now, because i still in learning process. hey! i love this job.. so far la.. selagi tak polak. haha..

5 p.m

laju laju off pc. biar aku sambung serabut kepala aku next week. lantak lah! apa nak jadi next week nanti. balik! ingat dah boleh senang hati sikit.. sampai sampai rumah, damn! blackberry aku yang babi ni tiba-tiba terpadam. this is what we called shit day! seriously, i can't live without it! that's my nyawa! now, i'm going back to basic. im using the bodoh bodoh one. yang battery nya tahan 2, 3 hari kalau tak charge, yang jatuh 80 kali pun susah nak hang, yang volume level 1 pun dah kuat macam level 5. sabar je lah!

takpe, dugaan puasa. still can smile even inside, there's a fire! what a beautiful mourn-day. yes beautiful. and my ugly rider said, let's change! bb is babi. sat lagi dia nak survay new phone for me. yayy! takpelah sayang hold dulu frame aresbykes yang awak nak belikan untuk saya tu. jom kita curangi bb. kita bercinta dengan android pula ye :)

No comments: