Friday, September 28, 2012

興奮した

Aku tak sabar nak tengok muka orang yang paling aku rindu sekarang ni. tak kisahlah perjalanan ambil masa lima enam jam untuk sampai ke destinasi. sampai sakit bontot, mengigil kesejukan untuk lepaskan rindu tu, tapi aku excited! cepatlah jam sebelas empat puluh lima malam.

aku bosan duduk kat office waktu ni.

merancang untuk setengah hari.

semoga apa yang di rancang berjaya!

Thursday, September 27, 2012

Sahaja aku beli tiket bus last minute malam tadi ke sp malam esok sebab rindu budak bawa basikal tu tunai...

The Vaccines - Wetsuit


addict.

Wednesday, September 26, 2012

Competitors.


My boyfriend's lover..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

after me! :)

Tuesday, September 25, 2012

Sabaq na sayang :)

Hujung tahun ni, dan tahun depan ialah tahun teman teman rapat aku nak menamatkan zaman bujang. aku? aku relax je. menunggu sang kumbang cukup matang untuk memikul tanggungjawab besar yang bukan untuk sehari dua, tapi sampai mati! mungkin ada sedikit cemburu. tapi nak sedapkan hati aku cakap sendiri dalam hati yang aku tak kawin lagi pun bahagia juga, dan orang yang kawin tu belum tentu bahagia. okay. ayat cleshay. takpe lah. bila aku dapat tahu je sorang member aku nak kawin, aku mula meroyan manja kat bf aku. ayat terapi minda yang selalu bf aku bagi untuk sedapkan hati aku ialah, "sabaq na sayang.. nanti kita kawin plak naa.. awak tunggu sat ja.." 

wkwkwkwkw..

lepas tu dapat tahu lagi. meroyan lagi. 

ayat yang sama berkumandang.


Equation.


Gua nak cuci gambar mamat ni. lekat kat dinding bilik, selain gambar bf gua. sebab bila tengok mamat ni, gua nampak bf gua jugak. boleh? wkwkwkw..

Hujung minggu.

Di kala minggu minggu terakhir sebelum terbang ni, aku sedang terlalu busy memenuhi jemputan, kenalan-kenalan lama dan kenalan-kenalan yang pernah tidur bersama.. eh?

dan aku tak tahu bila boleh mengembara untuk tujuh lapan jam perjalanan bertemu dia.

padat.

Sunday, September 23, 2012

Legal.

"It's the weed capital of the world!"

Hello Amsterdam! I'm starting saving for you right now..

*winkwink*

Wednesday, September 19, 2012

Blessing

"At that moment when you're missing him badly, there's a tears in your eyes."

lately, he always talk about marriage. telling me to be patience and wait for him.. and one thing that make me feel touched when he said that "don't find another person ye sayang.." i won't! 

last weekend when i have deeper conversation with my mom about my relationship, my mom said, "it's up to you.. BUT please don't find someone that more younger from you". i know actually my mom know about him through my sister. i'm not sure what wrong with her who always envious about me. the conversation end with small fight just because i want to defend for my right! i don't wanna telling him about this. i don't wanna hurt him. 

when you're happy with your relationship, STILL there must be something wrong with it. i don't know who i wanna share about this. it's about someone that i love. not just him, but my mom, my family.

mom, i do love you! but please, this is my life as well. i don't wanna be stubborn in this issue. there's nothing that i want from you, just your blessing. i'm not telling you that i will be marry him tomorrow or soon, but please, just accept him in our life...


Harapan

Bila orang atas hargai kerja kerja yang dilakukan oleh orang orang bawahan ni, tiada perkataan lain yang mampu luah selain gembira. perkataan "good job shafika!" semasa meeting tadi pun bikin aku puas. aku harap ura ura atas kenaikan gaji aku tu sesuatu yang pasti! malam ni aku tidur sambil senyum lebar :)

Friday, September 14, 2012

MATT AND KIM - "BLOCK AFTER BLOCK" (OFFICIAL MUSIC VIDEO)


cool yaw

Foible

Satu kelemahan yang aku dapat kesan pada diri aku ni ialah aku susah nak kata TAK NAK bila someone yang dekat dengan aku minta pertolongan. tak kesahlah pertolongan berbentuk apa pun. tapi masalahnya sekarang aku sendiri memang dalam keadaan terdesak. tapi aku try juga to solve that problem. haishh! tapi bila masalah aku sendiri? aku biarkan sampai jadi sarang labah labah. sampai bila?


anyway sayang, pergi siam bikin triton awak tu tak apa. jangan cari ladyboy dah la ye. senyum manis sikit.

Wednesday, September 12, 2012

Untuk perempuan.

"Tidaklah mawar hampiri kumbang
Bukanlah cinta bila kau kejar
Tenanglah tenang dia kan datang
Dan memungutmu ke hatinya yang terdalam
Bahkan dia takkan bertahan tanpamu"

Tak ralat pun.

Sebenarnya kan, hidup sebagai seorang yang tidak dikenali ni ada untung, ada ruginya. tapi aku fikir positif. aku rasa tak rugi tak ada ramai kawan. cukup sekadar kawan kawan aku yang ada ni menyenangkan aku. dari ramai berjuta tapi menyusahkan. lagi susah nak masuk dengan kepala masing masing.

bikin complicated.

No change.

Ternyata kau tak pernah berubah, bekas kekasih. masih tak berperasaan macam dulu. aku harap kau tak berterusan macam ni dengan kekasih baru kau nanti. aku tumpang kesian.

Tuesday, September 11, 2012

Past and present.

Past..
he said he did not believe in marriage. while i, wanted to have a wonderful wedding with him. so, i don't want to talk anything to him about marriage.

but then pernah sekali, we went out to the cenang beach, hang out, talk, laugh, and suddenly there is a couple past in front of us. the lady with a white wedding dress, and the man with a complete suite. and a photographer as a complementary.

i told him.. "let's get married here, now, today!" he just don't care and busy with his camera. so i shout "what if ada lelaki lain yang nak kawin dengan saya?" he got hurt by what i said and the trip become dull and lame.

tried to pujuk him, but he wouldn't listen and ignoring me. so i just buat bodoh and looked at the bride couple.. while he just busy taking some photo.

suddenly, he stopped, grabbed my body near to his and kissed my shoulder, under the sunset. "i love you", again he said under the sunset.

unfortunately, i am in love with a man who doesn't believe in marriage. i am in love with a man who lives under his own beliefs. i am in love with a man who assume that bike is always come first and like his first lover.

present..
base on what he had ask me about an engagement, i know that this man would marry me one day. i just know it.

Daughter - Youth (Cover) by Daniela Andrade and Dabin



jatuh cinta lagi.

Bulan kau.



To : favourite rider

kau tahu kan bulan ni bulan kau. ianya dah jadi separa. tengah tunggu nak penuh je. kemudian cukup la umur kau tu genap dua puluh tahun. aku tak sabar nak raikan dan beri benda istimewa yang aku harap kau ingat sampai mati.

Monday, September 10, 2012

Save the date.

When one of my best friend will getting marry soon, deep in my heart, i feel so sad. not because of the jealousy. it's because i'm happy for her. another phase in her life has increased.

dear friend,

"i am happy for you actually. even if we always menganjing each other, it doesn't mean i hate to see you happy. i will save the date in my memory so that i can see your big day. 26 January 2013, hope it will be your tarikh keramat."



:'(

Si pengayuh.


Wan Kecik flatland dev 2012



Brilliant, just brilliant! :)

Sunday, September 9, 2012

Jejak kita.


Aku harap dua kaki ini boleh pergi kemana mana bersama lagi. aku rindu nak pergi bercuti atau menggembara bersama. teringin kaki ini boleh jejak ke tempat jauh sikit. 

jepun mungkin :)

Saturday, September 8, 2012

Ok. this is sweet.

My boyfriend reply me a message that he's working now and so busy. and i reply him back "baiklah". after a few minute he text me again and said "baca dengan nada yang lembut ok sayang". haha! he thought I was angry at him with the words baiklah. nasib baik aku jawab baiklah. nasib baik aku tak jawab k. so sweet la you.

Friday, September 7, 2012

Teringin.

Dah dekat sebulan tak dapat hidu bau weed ni. tak kan nak kena enam, tujuh jam perjalanan baru boleh dapat? aku teringin. arghhhhh!

Thursday, September 6, 2012

Aku perhati bila kala tengah sunyi, baru kau ada hati.

Tuesday, September 4, 2012

Mereka kata kalau aku tak mampu cakap, tulis. Jadi aku tulis.

Harapan tua.

Satu yang tak pernah aku lupa selepas mengadap tuhan, selain berdoa untuk kesejahteraan ibu bapa, keluarga dan semua umat islam di muka bumi ini, ialah doa untuk kesejahteraan kawan kawan aku.. dan aku minta, kalau aku sempat tua, nyanyuk macamana sekali pun, aku tak nak hilang ingatan untuk dia.

It is 3.18 am.

Benda yang selalu buat aku terfikir, aku tak pernah puaskan hati aku sendiri mungkin sebab aku bukan belum bersedia. tapi terlalu fikirkan kepuasan orang lain dari diri sendiri. bila dalam menangis orang nampak kita ketawa gembira. ketawa gembira aku bila orang orang sekeliling yang aku sayang dapat kepuasan itu.

Monday, September 3, 2012

Aku rasa kalau aku sengkek duit pun aku tak pernah menyalak kat kau lah pundek!

Sunday, September 2, 2012

Manusia itu.

Kalau jalan pun tak betul, tak ada rahmatnya. kalau tak ada yang nak mandikan kau nanti, tak ada gunanya. tak pernah bersyukur dengan apa yang diberi. elok jadi lelaki, nak ubah diri. elok jadi perempuan, bangga jadi lelaki. manusia apa ni?

Warkah terakhir.



Aku belum pernah tersentuh menonton cereka yang dimain berkisar percintaan. tapi semalam aku sangat tersentuh menonton cereka yang bertajuk warkah terakhir. filem berkisar sejarah di Sarawak tentang pembunuhan residen british ke-dua Sir Duncan Stewart George pada tahun 1949. aku menonton hingga mengalir air mata. emosi sial. mungkin aku agak kolot menonton filem macam tu, kata adik aku. 

beto khusairy, aku mula jatuh cinta.

Tak kan pernah lupa.

Happy belated birthday Dayana Ibrahim.


untuk peminat setia MU, ni aku tempah bagi kau puas hati. maaf sebab lambat sangat. terlalu banyak halangan untuk kita adakan masa untuk bersama. aku sayang kau kawan. mereka mereka yang lain, wanie, ain, dilla juga aku yakin sayang kau juga. jaga diri. kawin cepat since dah jumpa yang berkenan di hati setelah sekian lama.

kenapa bila bergambar mata aku selalu nampak juling? damn!