Friday, January 24, 2014

Rumuskan.

Aku nak buat rumusan ringkas mengenai engineer cina kat office aku. Aku racist? Yes, i am!

depa, buah hati pengarang jantung bagi boss kami. waktu bekerja 9-6, tapi depa masuk kerja jam 10, 11, takpe. janji rajin ot. balik lambat la maksudnya. so, cut the office hour law stupid! yang datang on time, tapi balik on time, di kata malas, even kerja settle! so, cut the office hour law stupid. nak tahu lama lama duduk office tu buak gapo? keluar lepak mamak bawah yamca sampai sejam dua, hujung bulan claim ot, gittew. cctv ada, boss lelap mata. tak pun, memang duduk office, tapi tapi tapi, ini la masanya nak download movie, main game, gittew. cctv ada, boss lelap mata. politik.

padahal main point balik lambat nak elak jam sebenarnya. blerghhh..

tahap pengujian otak memang engineer WIN. malaslah nak berdebat dengan kita pelukis pelan yang berpangkat rendah ni.tapi bab kebersihan? toilet dah di bahagi MALE, FEMALE. tapi kesian. ada juga keldai yang sangat noobhai tak pasti jantina masing masing. kalau guna tapi kebersihan sama-sama jaga takpe, ni tak, nak juga tinggalkan kesan degil. otak pakai lagu mana hangpa? aku rumuskan depa ni otak keldai jela.

kalau bercakap ibarat sorang kat station lrt kelana jaya sorang lagi kat station kl sentral. gitu lah. rumuskan sendiri. itu belum group chitchat. dah macam expo beli belah dalam office ni.

effectnya kena kat aku. stress, tension dalam bekerja. peningggg arrrr!

1 comment:

Khairul Hadi said...

wah sama macam opis gwe